tisdag 22 juni 2010

[soft colours - necklace]







Soft Colours - Halsband

Guldfärgad kedja {ärtlänk}
Guldfärgat lås {t-lås}
Vintage glaspärlor {rosa, blekblå, grön & turquise}

Det här är ett halsband som jag länge gått omkring och tänkt att jag ska göra. Jag ville använda de vintage glaspärlor som jag under alla år samlat på mig och 'fästa' dem på en kedja. Nu när min kära vän Anna bad mig göra ett halsband som hennes dotter ska ge till sin fröken, när hon slutar på sin förskola, blev det till slut av.

Alla glaspärlor är i härliga, pastelliga {soft colours} färger och tillsammans med guldet och det lite större t-låset blev det komplett.
{Jag ska genast göra ett till mig själv - jag har lite svårt att skiljas från en del smycken, speciellt de som jag länge tänkt på.}

onsdag 16 juni 2010

[boho chic - pink]

Jag gjorde de första med kreoler,
men kom på att de blev för långa
{riktiga party-hängen} ...
... så jag gjorde om dem i en enkel örring istället.
Precis lagom stora.

Boho Chic Pink - Örhängen
Silver 925 {Örhänge & tråd}
Swarovski kristaller {champagnerosa, cerise & grön}

Nu har jag äntligen 'fått till' de där örhängena som min mamma beställt av mig för att ge bort till en av sina väninnor. Jag tycker de här passar henne så mycket bättre än de första jag gjorde. Dessutom bär hon allt i rött guld. Jag tror {hoppas}att hon kommer bli en pingla i de här.

[boho chic orange]




Boho - Örhängen
Silver 925 {Örhänge & tråd}
Swarovski kristaller {champagnerosa, orange & cerise}

Kommer ni ihåg att jag skrev i min egen lilla u blogg att jag skulle testa byta ut de gröna stenarna i boho chic örhängen till orange. Nu har jag gjort det och älskar dem. Använder dem så gott som varje dag. Mina nya favoriter.

torsdag 10 juni 2010

BOHO CHIC | EMERALD




Boho - Örhängen
Örring 35 mm (silver 925 )
Swarovski kristaller | vintage rose, emerald & fuchsia

Mina allra första BOHO CHIC i silver (sterling silver 925) och äkta Swarovski kristaller. 

onsdag 2 juni 2010

[peacock]






Drops - Halsband & Örhängen
Guldpläderad metall (örhängen, ringar, smyckesdelar, tråd)
Swarowski kristaller (lila, olivgrön, champagne)

En väns väninna kom till mig och ville ha ett halsband & örhängen, väldigt enkla. Hon är ingen "smyckes-tjej" {de tjejerna går alltid att omvända! 'ler'}.
Hon ska gå på ett event med sin man. Klänningen {den är svagt lila} är vacker, draperad framtill & enkel.

Jag fick fria händer, men vi kom fram till att det behövs smycken som kompletterar - gärna i lila, grönt & guld. Jag beslutade mig för att använda mig av swarowski kristaller {ni vet, jag älskar dem} då de ger en så festlig & vacker lyster.

Örhängena är i en enkel modell, som små droppar på ringen. Halsbandet matchade jag genom att göra ringarna likadana men med större kristaller som droppar. Och dessutom en extra ring. Kedjan är långt (ca 80 cm), och utan lås, eftersom kedjan då kan ligga på draperingen och själva hänget faller vacker under denna. Dessutom kommer inte örhängena och hänget för nära varandra.

Hänget tycker jag påminner lite om den vackra stjärten på en påfågel {peacock}.