tisdag 2 augusti 2011

VÄNSKAPSBAND : MAKE A WISH


VÄNSKAPSBAND
Mouline bomullsgarn
Swarovski kristaller (om man önskar)

Vänskapsbanden finns nu på little.u och de kommer att kosta från 400 sek beroende på tjocklek och längd samt antal pärlor/berlocker. Armbandet är knutet med fin bomullstråd, helt för hand (varje knut) - i olika färger - med mycket kärlek - av mig.

Tanken med ett vänskapsband är att du virar det runt handleden (allra helst på en bra väns handled ... men man kan gott vira det runt sin egen för att visa att man tycker om sig själv ... tycker jag), "önska dig något" och bär det tills det trillar av helt av sig självt. Då kommer din önskan slå in ...

Jag gillar hur fint blekta de är nu när jag burit dem hela sommaren - på land, i vatten - dag som natt. Hur trådarna liksom tufsar sig lite i ändarna. Då jag badat med dem torkar de snabbt och luktar inte det minsta (ibland när jag duschar gnuggar jag dem med dushtvålen för att sedan skölja ur dem). Det på bilden ovan går att göra vilket som - knyta eller knäppa (bara att klippa av trådarna om man inte vill knyta).

Alla färgkombinationer är möjliga. Allt ifrån en till sex/åtta (sedan tycker jag de blir för breda). Just nu kör jag på med v-mönstret. Men snart dyker nog fler mönster upp (öva, öva, öva).

Och min förhoppning är att en massa önskningar ska slå in fram över ... 

Här är de färger som jag har hemma just nu. Men så klart kan jag göra inköp av fler om någon färg du önskar skulle saknas. Inga problem alls. Jag har delat in de i färggrupper och numrerat dem så att det blir lättare när man väljer.

ROSA (1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 )


(LILA 7 : 8 : 9 )


GRÖN ( 10 : 11 : 12 : 13 )GUL/RÖD ( 14 : 15 : 16 : 17 )


BLÅ ( 18 : 19 : 20 : 21 : 22 : 23 )4 kommentarer:

 1. Underbart att de är tillbaka igen, snyggt med en liten Swarovski kristall! Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Oj, nu har jag fått mitt armband! Det är så fint! Andlöst vackert!

  SvaraRadera
 3. 450:-??? o jag tror jag trillar av stolen,

  SvaraRadera
 4. Hej Anonym. Har du själv knutit ett vänskapsband så vet du att det tar ca. 4-6 timmar att knyta beroende på vilken bredd det är på armbandet. Därav priset. Det är hantverk att sitta och knyta. T ex det som 7 färger har 1530 knutar ... ;) Alla handknutna med mycket kärlek ... och armbandet kommer med en pärlemor-knapp så att det går att ta på och av. Hälsningar, Ulrika / little.u

  SvaraRadera